top of page

Waarom drinkwater filteren?

7 cent.png

U vraagt zich wellicht af waarom wij adviseren om drinkwater te filteren. Nederland heeft immers toch schoon drinkwater?

 

Toch is het zo dat ook in ons Nederlandse drinkwater zich verontreinigingen kunnen bevinden. Het drinkwaterbedrijf is namelijk onvoldoende in staat om alle schadelijke stoffen uit te filteren. Hierbij kunt u denken aan medicijnresten en PFAS.

 

Bovendien legt het water vanaf het waterbedrijf nog een lange weg af voordat het uit uw kraan komt. Hierbij kunnen oude leidingen een te hoog gehalte lood afgeven aan uw drinkwater. Zelfs bij nieuwbouw wordt de eerste 3 maanden na oplevering geadviseerd om de leidingen voor drinkwater bij elk gebruik door te spoelen.

"Water is goed voor je, als het goed water is".
"Maar wat is dan goed water?"

Frontpage
Video zoeken...
De weg van uw drinkwater.

De weg van uw drinkwater.

01:03
Video afspelen
Hoe het eSpring waterbehandelingssysteem werkt.

Hoe het eSpring waterbehandelingssysteem werkt.

01:33
Video afspelen

Dat een hoge concentratie lood in het drinkwater een schadelijk effect heeft op de gezondheid is algemeen bekend. Het is dus belangrijk om te onderzoeken welke concentratie lood er in uw drinkwater zit en deze tot een minimum te beperken. Lees verder hoe ons systeem lood uit uw drinkwater filtert.

Nieuw onderzoek van het RIVM laat zien dat de concentratie PFAS die men binnenkrijgt via het drinkwater hoger is dan de norm. Dit kan een negatief effect hebben op het immuunsysteem. Het waterbedrijf geeft aan PFAS niet compleet uit het water te kunnen filteren. Lees verder hoe ons systeem wel in staat is PFAS uit uw drinkwater te filteren tot onder de gestelde norm.

Ons waterbehandelingssysteem bestaat al meer dan 20 jaar. De ontwikkeling heeft niet stilgestaan en daarom levert het eSpring™ waterbehandelingssysteem voordelen op ten opzicht van andere ontwikkelde producten. 

bottom of page