top of page

PFAS en gezondheid

7 cent.png

PFAS is een verzamelterm voor duizenden stoffen die onder meer gebruikt worden in kleding en antiaanbakpannen. De stoffen worden heel langzaam afgebroken in het milieu.

 

Uit nieuwe wetenschappelijke studies blijkt dat PFAS schadelijker zijn voor de gezondheid dan eerder werd gedacht. Als mensen over een lange periode kleine hoeveelheden PFAS binnen krijgen kan dit een negatief effect hebben op het immuunsysteem.

 

Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen ziekten. Als dat minder goed werkt kunnen mensen sneller of vaker ziek worden. In hoeverre gezondheidseffecten ook echt optreden is niet te zeggen.

Het koolstofblokfilter van eSpring is in staat om 95% PFAS uit drinkwater te filteren tot onder de gestelde norm. Bijzonder aan ons product is bovendien dat het filterpatroon pas na 5000 liter water vervangen dient te worden.

Deze claims worden ondersteund door onderzoeksresultaten van het NSF (NSF/ANSI Standard 53 Health Effects). Het NSF is een onafhankelijk Amerikaans instituut dat productcertificering verzorgd en claims controleert.

bottom of page